неделя, 25 март 2012 г.

5 спортни имения у нас и по света

Сибила Кусева

... 5 по света

 

Майкъл Джордан разполага с цял комплекс.
Майкъл Джордан плати $29 млн. за дома си
Баскетболната звезда Майкъл Джордан е горд собственик на триетажна постройка с 9 спални, 15 бани и 5 камини. До нея е изграден специален външен комплекс с игрище за баскетбол с дървен под. Тя се намира в Хайленд парк, предградие на Чикаго. Към дома има басейн, тенис корт, игрище за голф, три гаража и къща за гости. Звездното имение се простира на площ от над 5000 квадрата. На вратата на имението пък е поставена табелка с числото „23“ - прочутия номер, с който Майкъл Джордан играе в „Чикаго булс“. Звездата обаче е обявил луксозния си дом за продан. Каква е причината да иска да се отърве от имението, не е ясна, но едва ли е финансова, понеже по данни на на сп. „Форбс“ състоянието на Майкъл Джордан се изчислява на 500 милиона долара.

 

 
Бекъмови се ширят в замък за $18 милиона
Футболистът на „Лос Анджелис” (Галакси) Дейвид Бекъм се шири в ретро стил замък, за който е платил само $18 млн. „Бекъмганският дворец” се намира в Хъртфордшир и е разположен на 1,25 акра. Основната къща разполага със седем спални, а на прилежащата територия с площ от 6,9 хектара има два басейна и минизоопарк.
Имотът се отнася към обектите на британското историческо наследство и е с изглед към океана. Освен това в двора се намира и огромен паркинг за колите на футболиста.

 

 
Питър Крауч с имение за 4,5 млн. паунда
Нападателят на „Стоук Сити” Питър Крауч и съпругата му Абигейл Кланси от няколко месеца се хвалят със суперлуксозно имение, за което английският национал се изръси с 4,5 млн. паунда. Тузарският имот е в Престбъри, графство Чешър, и разполага с шест спални, фитнес, кинозала и басейн. В околията живеят и куп други футболисти, включително централният защитник на „Манчестър Юнайтед” Рио Фърдинанд. Колийн Рууни, съпругата на богопомазания във футбола Уейн, също притежава имот там. Любопитен факт е, че Крауч купува къщата в Престбъри след двегодишно дебнене. Предишният й собственик отначало искал за нея 5 млн. паунда, но след като никой не се появил, той намалил сумата и това привлякло футболиста и половинката му.

 

 
Кристиано Роналдо купи къща за $7 млн.
Шармантният футболист наскоро се сдоби с имение в периферията на Мадрид, което му излезе почти 7 милиона долара. Седем спални, осем вани и два басейна създават уют на португалеца. Известният като футболен нарцис Роналдо си създава допълнителен гъдел, като е наредил да изпишат инициалите му CR навсякъде. Двете букви посрещат на входната врата, прелитат върху стените и възглавниците и кацат на диваните с форма на буквата С - като Cristiano.
Едно от първите неща, които Роналдо поръча за новата си къща, е пианото. То е подарък за годеницата му Ирина Шейк. Руската моделка като малка е била сериозно отдадена на музиката и редовно е ходела на уроци по пиано. Двамата живеят заедно в новия си дом и смятат да създадат и семейство.

 

Анна Курникова продаде старото си имение за $7,4 млн.
Курникова брои $20 млн.
Преди няколко месеца секссимволът на тениса продаде старото си имение в Маями за $7,4 млн. и купи ново – за 20 милиона, но в друга част на щата в Флорида. То е на брега на океана и все още е в строеж. Според архитектурния план новият дом на Курникова и Енрике Иглесиас ще е на два етажа и ще разполага с няколко бани, плувен басейн и тенис корт. Там рускинята ще може да поддържа своята фигура и да се забавлява с приятелите си от корта.
Старото имение на Курникова  беше с обща площ  616 кв. м. Освен палата със 7 спални домът й включваше и къща за гости, парк, открит басейн и джакузи.