събота, 5 май 2012 г.

Ловните страсти на звездите от САЩ ’94



В началото Боби Михайлов е стрелял предимно по диви прасета.
Купоните - неизменна част от сценария

Николай Николов е известният музикант на Камата, който забавлява цялата дружинка. Дъщеря му Моника, върла фенка на Ицо, ще го замени скоро като певица на ловците.
 
Ники Чалгата забавлява футболните величия, след като оставят пушките

Естествено, че в тази компания няма как да не стават и запомнящи се купони, които понякога продължават до зори. Футболистите обикновено не допускат жени, дори музикантът им да е мъж. Ловджиите обичат да разказват подвизите си и да се любуват на медния глас на Човека оркестър, известен в цялата околност като Ники Чалгата, или като музиканта на Стоичков. Николай Николов среща Камата и Боби Михайлов преди осем години. По-късно той изпява няколко песни, посветени на „осмицата”, като една от тях е и авторската му – „Балада за Путко Мафани”. Тогава в ЮАР човекът с конфузното име беше пресаташе на Ицо. Всички били толкова развеселени, че с радост припявали песничката с припев „Путко Мафани, черни банани, там в Африка-аааа! Честит рожден ден ще пожелая на осмицата-аааа”.
С това спечелва завинаги сърцето на Ицо и двамата стават приятели. Често правят и дуети заедно. „Стоичков е страшно земен човек и винаги може да се разчита на него, готов е на всичко за приятелите си. Възхищавам му се, въпреки че не обичам да гледам футбол”, споделя чистосърдечно Николай, като не скрива радостта си и от факта, че Ицо винаги оставя щедри бакшиши. Парите музикантът обаче пести за малката си дъщеричка Моника. Тя е едва на 6 месеца и вече е тръгнала по стъпките на баща си и се опитва да свири на йоника. Николай е убеден, че тя ще бъде следващата певица на Камата и никой няма да може да устои на песните и чара й.
Всички в компанията знаят, че Стоичков обича също да съчинява песни и често променя текстовете на оригиналните парчета. Понякога го прави и за да осмее някои от актуалните политици, и то с доста пиперливи оттенъци. Но всичко е в рамките на шегата, без сериозни пристрастия.
Даровитият музикант обаче не може да определи кой от видните спортисти е най-голям купонджия. „Веднъж, когато Боби Михайлов беше тук, така се забавлява, че по едно време ми взе барабана и започна да свири. Голям пич е”, разказва Николов за шефа на БФС. Боби минава за особено забавен и понеже обича да разказва случки от живота си, които понякога звучат повече като вицове, но са реалност.
Тайфата рядко допуска външни хора на купоните им. Ловците не обичат да парадират и с трофеите си, макар сред тях да има доста запомнящи се кожи и рога. Това са техните малки тайни, които държат да запазят за себе си.