сряда, 11 април 2012 г.

Екозащитници печелят от бездомните песове



ЕМИЛ ИВАНОВ
Приютите, в които ще прибират песовете, трябва да спасят столичани от глутниците.
Фандъкова върна оставката на заместничката си
Оставката на заместник-кмета на София Мария Бояджийска не беше приета. „Няма да приема оставката й. Напротив, очаквам от нея и нейния екип още по-упорито да настояват за по-строги мерки по справянето с проблема с бездомните кучета”, каза Йорданка Фандъкова. Бояджийска си подаде оставката в понеделник следобед, след като нахапаният възрастен професор почина, а същия ден момиче беше ухапано от песове пред сградата на общината на ул. „Московска” 33. Според Фандъкова отговорност за проблема с бездомните кучета носят всички, които работят по темата от много години. Кметът посочи, че през последните 2 г. именно Мария Бояджийска е предлагала на Общинския съвет да се вземат по-строги мерки срещу песовете, като дори е искала и законови промени.
Соня Васи се съблича заради животните
Сибила Кусева
Певицата и дизайнер Соня Васи организира благотворителен търг в подкрепа на бездомните кучета. Първата Мис България 1989 е готова да стигне и по-далеч, като се съблече, за да защити безпомощните четириноги. Соня Васи организира на 14 април в Лос Анджелис търг, на който ще се продават рокли на едни от най-големите дизайнери като Долче и Габана, Версаче, Гучи и много други. Парите, които ще бъдат събрани, Зайчето на „Плейбой“ ще даде на кучешките приюти в София и Варна.
„Проблемът в България е, че уличните кучета не се кастрират и затова се размножават и стават свирепи. Ако се отпуснат пари и бъдат кастрирани, тогава броят им ще намалее”, сподели дизайнерката пред в. „Монитор”. В благотворителното й дело се е включил и министърът на земеделието Мирослав Найденов.