понеделник, 4 ноември 2013 г.

ФНИ поздрави ССА по случай Деня на земеделската наука

 
 Председателят на Фонд „Научни изследвания“ проф. Пламен Мишев удостои с присъствието си Селскостопанска академия (ССА) по случай професионалния им празник, който се състоя на 25 октомври 2013 г. в двора на Академията.
   Денят на земеделската наука в България бе открита лично от председателя на ССА доц. Христо Бозуков, който заяви, че работата на учените, които творят в областта на селското стопанство не е просто задължение, а е призвание и мисия, защото знанието в областта на земеделието изисква и умението да бъде правилно приложено.
Честването на 131-ия Ден на аграрната наука бе уважена и лично от министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Според него развитието на българското селско стопанство е тясно свързано с труда на научните специалисти, които със своята работа подпомагат практиката на земеделските производители.
    
    Празникът беше съпътстван с атрактивно изложение, на което институтите и опитните станции представиха своята продукция и достижения.
Интелектуалната собственост на ССА включва 4 патента, 398 сертификата за разработени сортове растения и 14 сертификата за породи животни, издадени от Патентното ведомство.