събота, 19 май 2012 г.

Питието на народа стана течното злато за инвеститорите


Колкото по-старо, толкова по-качествено
Как се пие?
При голямото разнообразие на марки уиски за познавачите е важно е да се разграничават неговият вкус и аромат. Различните видове се пият по различен начин. Уискито е напитка, която може да се използва както като аперитив, така и като утолител на жаждата.
Висококачественото уиски никога не се пие в чаша за вино, нито в чаша за друга напитка. Използват се ниски чаши с дебело дъно, с вместимост 200 милилитра. Налива се най-много 30% от обема. Никога не се пие на един дъх, а бавно, като пура и приятелски разговор не променят вкусовите му качества. Обикновено се пие в чист вид, но в зависимост от вкуса към него могат да бъдат добавени други напитки или лед. Истинските ценители обаче никога не използват шотландското малцово уиски за приготвяне на коктейли. То трябва да е със стайна температура и е желателно да се разреди с изворна вода. Поради много високата си цена не се употребява толкова често.